Kukkatarhurit

Maiju Koskela ja Sannaliina Mononen

Kukkatarhurit on syntynyt kahden leikkokukkaviljelijän tahdosta tehdä töitä mieluummin yhdessä, kuin yksin. Me rakastamme puutarhaelämää ja luonnon rytmissä kulkemista. Haluamme luoda kestävämpää maailmaa ja unelmoimme siitä, että leikkokukat olisivat aidosti luonnonmukainen valinta - myös täällä pohjolassa.

Yhteistyömme alkoi verkkokurssin suunnittelun ja toteutuksen puitteissa, mutta pian ajatus siementen myynnistä ajoi ohi kurssin rakentamisesta. Jatkamme samalla rönsyilevällä toimintatavalla ottaen mukaan meitä kiehtovia osa-alueita sitä mukaa, kun ajatukset kehittyvät ja aika antaa myöten.  • Maiju Koskela on taiteen maisteri, muotoilija ja puutarhuri, joka haluaa altistaa ihmiset luonnon kauneudelle. Maijun yritys Botanist & Poet tarjoaa tinkimättömän luonnollista floristiikkaa keskittyen tilaustöihin sekä workshoppien järjestämiseen. Maijun vahvuus on suunnittelussa, estetiikassa ja tunnelman luomisessa.


     

    Sannaliina Mononen on entinen kirjanpitäjä ja kulttuurituottaja. Sannaliinan perustama leikkokukkatila Monosilla Garden on toiminut Siuntiossa vuodesta 2019 ja tuottaa laadukkaita, kotimaisia leikkokukkia harkitussa väripaletissa. Sannaliinan vahvuus on kasvattamisessa ja hän on loputtoman kiinnostunut uusien lajikkeiden tutkimisesta.